De Ondernemer over de Grens

De ondernemer over de grens wordt vaak met verrassende problemen geconfronteerd. Waarom klopt het loonstrookje van de werknemer die in Nederland woont en in Duitsland werkt nu ineens niet? Als ik de werknemer wil ontslaan, kies ik dan voor de Nederlandse of de Duitse rechter? Kunt u met dit soort specifiek vragen  niet bij uw eigen adviseur terecht en wilt u toch een advies? Of een invalshoek waar u en uw adviseur nog niet aan gedacht hadden? Staat u open voor onze ervaringen? Neem dan contact met ons op. Wij zullen dan in overleg met u en uw adviseur de specifieke grensoverschrijdende problematiek inventariseren en oplossen. Wij vervangen daarbij in geen geval uw adviseur maar willen alleen u en uw adviseur adviseren. Met ons kunt u sparren over wat u bezighoudt. Of u kunt uw kennis en ervaring met ons delen.

 

Wanneer neemt de DGA contact op?

Indien u gaat ondernemen is een goed begin het halve werk. U als Directeur Groot- Aandeelhouder (DGA) weet dat als geen ander. Indien u dus grensoverschrijdend wil gaan werken, dan is het zinvol om eerst de mogelijke grensoverschrijdende vraagstukken te onderzoeken. Waar vestig ik mij juridisch en feitelijk? Welke algemene voorwaarden hanteer ik? Geef ik mijn medewerkers een Nederlands arbeidscontract of een Duits of kies ik voor een mengvorm? Breng ik omzetbelasting in rekening of juist niet? Een grondig voorbereiding kan de DGA later een hoop juridische ellende schelen.

 

Indien u eenmaal bent gestart en uw grensoverschrijdende onderneming floreert, dan zult u steeds de vinger aan de pols moeten houden. Niets is zo veranderlijk als het ondernemen en de daarbij behorende regelgeving. Wat nu als de binnendienstmedewerker toch grensoverschrijdend gaat werken? Hoe stem ik zijn arbeidsovereenkomst daarop aan? Kortom, ook gedurende het ondernemen zult u steeds alert moeten blijven. Wij kunnen u daarbij behulpzaam zijn.